Kr.,-
Tilbud!

Peak`s free from XANTHAN GUM BEST FØR 1/4-24

kr20,00

På lager

Produktnr: 300751-1 Kategorier: , ,

Beskrivelse

 200g
Fortykkningsmiddel Xanthan gum

Fra nettsiden KRISTINKOKER.COM :

“Mitt yndlingsbindemiddel. Bakterielt fremstilt karbohydrat som danner en seig gelé i vann. Gir en utrolig bra konsistensforbedring til glutenfri gjærbakst, og også til kaker. Jeg bruker ikke xanthan i f.eks knekkebrød, da kan de bli seige. Kjøpes på nett (f.eks fra allergikost.no)  Dyrkes på stivelse eller sukkerarter (mat til bakteriene) og vanligste dyrkningsmedium ser ut til å være mais. Vi har imidlertid tålt xanthan også i de årene da mais var svært dårlig tolerert. I teorien kan xanthan dyrkes på hveteglukose eller hvetestivelse, men jeg har til gode å se dette, da de fleste produsentene av xanthangummi selger det som et glutenfritt produkt.”

 

Anbefalt bruk av xanthan gum:
Som en generell regel for et allsidig mel kan man tilsette ½ – 1 ts per 2,5 dl til glutenfritt mel for å få en smidig og god deig, eller tilsett rett i de magevennlig melblandingene og bruk så melblandingen som normalt mel.

For ekstra deiger og bakst som krever litt ekstra elasitet kan du bruke følgende:
Kake: ¼ ts pr 2,5 dl mel
Brød/boller: 1 ts pr 2,5 dl mel
Pizzabunn: 2 ts pr 2,5 dl mel

 

Tilleggsinformasjon

Våre Merkevarer

Peak's

Allegener

Glutenfri, Uten egg, Uten hvete, Uten melk, Uten nøtter, Uten sukker, Vegansk

ingredienser:
Xantangummi

 

Næringsinnhold (pr. 100g):
Energi 741 kJ / 172kcal
Fett 0 g
– herav mettet fett 0g
Karbohydrater 0,8g
– herav sukker 0g
Fiber 79,7g
Protein 3,7g
Salt 3,4g